Digitalni marketing • Akademija

Sreda, 16. februar 2022 • Online

Napake trgovcev v epidemiji in kaj se lahko iz njih naučimo

S kakšnimi prijemi so se lotili trgovci bliskovite spremembe v svetu, ki jo je prinesla epidemija? Kakšne izzive in priložnosti je prinesla s seboj? S katerimi praksami s(m)o zmagali, katere pa bi bilo bolje čimprej ukiniti in pustiti za seboj? In ne nazadnje, kakšno e-commerce strategijo ubrati zdaj? Dobrodošli na prvo srečanje Red Orbit Akademije!

Redkokdaj se je zgodilo v moderni zgodovini, da se je ob pojavu zgolj ene stvari tako zatresla določena industrija, kot se je to zgodilo ob pojavu epidemije Covid-19. Leta 2020 smo opazili izjemno porast novih spletnih trgovin. Iskanje po pojmu “spletna trgovina” se je v prvem lockdownu povečalo za osupljivih 500%. Če je razvoj spletnih trgovin do aprila 2020 potekal mirno in organsko, smo tiste pomladi doživeli rast na steroidih.


Napake trgovcev v epidemiji in kaj se lahko iz njih naučimo
Dogodek je potekal 16. 02. 2022.

O dogodku

Kaj bomo počeli?

Če se vrnemo na začetek leta 2020. Nove spletne trgovine so rasle kot gobe po dežju. Podjetja so zapirala svoje poslovalnice. Šlo je za golo preživetje. Potrošniki so se malo pred polnočjo prijavili v spletne trgovine živilskih trgovcev samo zato, da bi dobili termin za dostavo in v nedogled osveževali strani v upanju, da se pokažejo prosti termini. Sistemi in logistika enostavno niso bili dovolj robustni, da bi preživeli ves naval.

Narejenih je bilo še več drugih napak. Kar je sicer razumljivo za čas, ko so te napake nastale. Ni pa razumljivo, da je večina teh napak še vedno prisotna tudi danes, ko se je vzpostavila nova normalnost življenja z virusom.

Da, po bitki je enostavno biti general. Vendar to ni namen našega srečanja.

Naš namen je, da obravnavamo napake trgovcev, ki so v prvem letu epidemije na vrat na nos odpirali nove spletne trgovine, čeprav za njih niso bili pripravljeni. Identificirali bomo te napake in se vprašali zakaj danes, leto in več dni kasneje, še vedno niso odpravljene. Ne zato, ker je lahko pametovati za dve leti nazaj, temveč zato, da se na teh primerih kar največ naučimo.

O seminarju

Kaj vse boste izvedeli?

  • Pregled najbolj zanimivih dejanj in reakcij spletnih trgovcev v času epidemije
  • Obrazložitev napak, zakaj jih smatramo za napake in kako jih odpraviti
  • Pregled primerov dobre prakse in zmagovalnih prijemov
  • Pregled aktualnosti rešitev tudi za čas po epidemiji

Kje in kdaj

Februar

16. februar 2022, 14:00 - 15:30
Online

Agenda

Dogodek se izvaja v okviru Red Orbit Akademije in bo potekal 16. februarja, ob 14. uri. Sodelovanje na srečanju je brezplačno. Dostop do posnetka bo na voljo članom akademije. 

 

Prijavite se na Red Orbit Akademijo in v okviru februarskega brezplačnega meseca raziskujte njeno vsebino. Mesečna obravnava najaktualnejših tematik digitalnega marketinga, redna Q&A srečanja za vsa vaša vprašanja, možnost individualnih svetovanj s specialisti, spletni kampus za mreženje in še dodatne ugodnosti za člane akademije. 


Vabljeni, da se nam pridružite.