Digitalna realnost • Osnovni

Sreda, 20. maj 2020 • Online

Webinar: Česa se lahko naučimo od preteklih epidemij?

Česa se lahko naučimo od preteklih epidemij? Nas čaka drugi val? Kakšne gospodarske in sociološke vplive lahko pričakujemo?

COVID-19 ni prva in ne zadnja epidemija, s katero se soočamo. V 21. stoletju smo bili po svetu priča že vrsti epidemij, ki so tako ali drugače vplivale na lokalno in svetovno gospodarstvo. Pogostost epidemij se stopnjuje in slej ko prej nas bo pričakala nova. Česa se lahko naučimo iz preteklih situacij? Kakšne vzporednice lahko potegnemo? Kako se lahko pripravimo na naslednjo epidemijo? Kakšne posledice bo to imelo za našo družbo in naše gospodarstvo?


Webinar: Česa se lahko naučimo od preteklih epidemij?
Dogodek je potekal 20. 05. 2020.

O dogodku

Kaj bomo počeli?

Tokratna gostja sredinega Red Orbit Webinarja bo prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec, zdravnica, specializirana za medicinsko humanistiko in zgodovino medicine. Prof. Zupanič Slavec je avtorica okoli 60 znanstvenih in strokovnih knjig, med njenimi 1.500 deli Bibliografije raziskovalcev pa prevladujejo znanstveni in strokovni članki. S svojim znanjem izhaja iz medicinskih izkušenj preteklosti, svoja spoznanja in razmišljanja o prilagajanju na družbene spremembe v času preteklih epidemij pa aplicira na sodobni čas in trenutne razmere.

O seminarju

Kaj vse boste izvedeli?

  • Kako se COVID-19 primerja s preteklimi epidemijami?
  • Zakaj so ukrepi tokrat drugačni?
  • Kakšni so bili vplivi preteklih izbruhov na gospodarstvo in družbo?
  • Kaj nas čaka v prihodnosti?

Kje in kdaj

Maj

20. maj 2020, 10:00 - 10:45
Online, 10:00 - 10:45

Agenda

Webinar je potekal v sredo, 20. 5. 2020 od 10:00 do 10:45.

Prijave na webinar so brezplačne. 

V Red Orbitu smo vedno verjeli, da kolektivno znanje premika gore. V danem položaju je še toliko bolj pomembno, da kot (digitalna) skupnost stopimo skupaj in začnemo to znanje deliti. S tem namenom v Red Orbitu začenjamo s serijo blogov in spletnih seminarjev, s katerimi želimo vsem nam pomagati pri soočanju z dramatičnimi spremembami in se pripraviti na svet po trenutni krizi.