Digitalna realnost • Osnovni

Sreda, 13. maj 2020 • Online

Webinar: Kako se spoprijeti z gospodarskimi in družbenimi spremembami?

Katere sence oziroma paradokse naše družbe razkriva pandemija? Kakšna bi morala biti nova logika vodenja organizacij, ekosistema, družbe oziroma kaj nova realnost zahteva od vodij?

COVID-19 nas uči, da smo veliko bolj soodvisni in povezani, kot smo se tega zavedali. Uči nas, da naša dejanja, načini vodenja vplivajo na vse vidike delovanja naše družbe - pozitivno ali negativno. Zato nas kliče, da reflektiramo, kdo smo, da reorganiziramo svoje organizacije, da transformiramo svojo družbo ter premislimo o trenutnih praksah na področju vodenja in managementa. Ena stvar je jasna. Vsi skupaj smo izzvani, da kreiramo nekaj novega, nekaj bolj trajnostnega, bolj odpornega, bolj ustvarjalnega in nekaj, kjer si bomo vsi skupaj prizadevali, da naslovimo družbene izzive. Kot je nekoč rekel Peter Drucker: „Največja nevarnost v času turbulentnih sprememb ni turbulenca, temveč odločanje z včerajšnjo logiko.« Kakšna bi torej lahko bila nova logika na področju delovanja in vodenja organizacij, ekosistema, družbe? Še morda bolj pomembno pa je, kako to logiko razviti?


Webinar: Kako se spoprijeti z gospodarskimi in družbenimi spremembami?
Dogodek je potekal 13. 05. 2020.

O dogodku

Kaj bomo počeli?

Pridružite se nam na sredinem pogovoru z dr. Alenko Braček Lalić, strastno raziskovalko sistemskega vodenja, s katero se bomo pogovarjali o družbenih paradoksih, vodenju organizacij, ekosistemih in o tem, kaj nova realnost zahteva od vodij. S prodekanjo za raziskave na IEDC-Poslovni šoli Bled se bomo pogovarjali tudi o nujno potrebnih spremembah v načinu razmišljanja, naslovili izzive, s katerimi se bomo kot vodje soočali in se dotaknili tudi kompetenc, ki bodo ključne v prihodnosti.

O seminarju

Kaj vse boste izvedeli?

  • Kakšna bi morala biti nova logika vodenja organizacij, ekosistema, družbe oziroma kaj nova realnost zahteva od vodij?
  • Kako se soočiti s spremembami, ki so potrebne oziroma kako pristopiti k uvajanju sprememb?
  • Kako spremeniti svojo miselnost oziroma kako razviti novo logiko razmišljanja?
  • S kakšnimi izzivi se bomo kot vodje soočali?
  • Katere kompetence bodo ključne v prihodnosti?

Kje in kdaj

Maj

13. maj 2020, 00:00 - 00:00
Online, 10:00 - 10:45

Agenda

Webinar bo potekal v sredo, 13. 5. 2020 od 10:00 do 10:45.

V Red Orbitu smo vedno verjeli, da kolektivno znanje premika gore. V danem položaju je še toliko bolj pomembno, da kot (digitalna) skupnost stopimo skupaj in začnemo to znanje deliti. S tem namenom v Red Orbitu začenjamo s serijo blogov in spletnih seminarjev, s katerimi želimo vsem nam pomagati pri soočanju z dramatičnimi spremembami in se pripraviti na svet po trenutni krizi.