Google Analytics in ZEKom-1

Pogrešate svoje Google Analytics podatke?

S 15. 6. 2012 je v Sloveniji pričela veljati nova zakonodaja, ki ureja uporabo spletnih piškotkov. Večina spletnih strani in storitev uporablja piškotke za spremljanje in analiziranje dogajanja na spletnih straneh. Med najbolj pogoste piškotke spadajo tudi piškotki, ki jih za svoje delovanje uporablja Google Analytics.

V Red Orbitu smo razvili rešitev, ki v skladu z zakonom skrbi za zagotavljanje anonimnosti uporabnikov in sledi vsem ključnim smernicam zakonodaje, pri čemer pa še vedno omogoča pregled in analizo podatkov znotraj vašega obstoječega Google Analytics računa.

Neodvisnost spletne analitike

Ohranitev popolne funkcionalnosti storitve Google Analytics

Z uporabo naše rešitve boste ohranili vso funkcionalnost Google Analytics-a.

Izjema so zgolj geolokacijski podatki uporabnikov, ki se bodo zaradi zagotavljanja zasebnosti osebnih podatkov anonimizirali.

Brez uporabe dodatnih piškotkov ali dodatnih analitičnih sistemov

Naša rešitev ne uporablja dodatnih analitičnih sistemov ali piškotkov, kar omogoča popolno neodvisnost vaše spletne analitike.

Podatki se iz vašega spletnega mesta brez posrednikov prenesejo naravnost v Google Analytics. S tem ohranjate popolno zasebnost vaših podatkov.

Hitra in preprosta implementacija

Implementacija rešitve je preprosta in ne zahteva globokih posegov v kodo vaše spletne strani.

Če boste pravilno sledili navodilom, bo poseg hiter, preprost in uspešen.

Rešitev?
Opisana je v dokumentu Implementacija Google Analytics-a na spletno mesto v skladu z ZEKom-1, ki je na voljo brezplačno.