9. julija Google Street View prihaja v Slovenijo!

Objavljeno v torek, 2. julija 2013 v kategoriji Digitalni marketing. Članek za 1 min branja • Piše:


Google Street View se je začel kot eksperiment. Ekipa googlovcev se je usedla v avtomobil in s pomočjo kamer, računalnikov, laserjev in GPS naprav začela zbirati prve podatke o ulicah našega planeta. Z uradnim lansiranjem maja 2007 pa je storitev Google Street View iz eksperimenta kar naenkrat prerasla v resen projekt, ki uporabnikom s celega sveta še danes ponuja realističen 360- stopinjski pogled na svet kar iz domačega naslanjača.

Sama uporaba storitve je sila enostavna – uporabnik se poveže z Googlovim zemljevidom, v polje za iskanje vtipka želeno ulico in možička na levi strani potegne na označeno točko na zemljevidu. V kolikor so se po iskani ulici že peljali s kamerami opremljeni Googlovi avtomobili, bo Google uporabniku postregel s 3D vpogledom v okolico, z uporabo smernih tipk ali računalniške miške pa se bo uporabnik lahko tudi virtualno sprehajal po bližnjih ulicah.

Trenutno je v projekt vključenih več kot 50 držav, Google pa je danes sporočil, da bo z 9. julijem pričel s snemanjem slovenskih ulic in tako omogočil, da se bodo po ulicah slovenskih mest lahko kmalu virtualno sprehajali uporabniki z vseh koncev sveta. Če se bo torej naslednjič, ko stopite iz hiše, mimo vas zapeljal Googlov avtomobil, se nikar ne čudite in čeprav so obrazi posameznikov na Googlovih posnetkov zabrisani, se za vsak slučaj vseeno nasmehnite. 🙂

Ne zamudite naslednje objave.
Prijavite se na Red Orbit newsletter in bodite obveščeni o novem blog zapisu.
Še vedno tukaj?
Vprašanje? Zapišite ga v komentar spodaj, pa ga skupaj predebatiramo.

Dodaj odgovor