Red Orbit v živalskem vrtu

Objavljeno v sreda, 8. aprila 2015 v kategoriji Red Orbit. Članek za 1 min branja • Piše:

Katja Kosec

Na predvelikonočni petek smo Red Orbitovci računalniške ekrane zamenjali za žirafe in slone. Odpravili smo se v ljubljanski živalski vrt. Pa ne na izlet. Zavihali smo rokave in kot prostovoljci pomagali pri urejanju okolice.

Slišali smo, da v ZOO Ljubljana iščejo prostovoljce in ker smo veliki ljubitelji živali, smo se odločili, da jim priskočimo na pomoč. Velikonočni prazniki so za proračun živalskega vrta izjemnega pomena, zato je bila naša pomoč v tem času še posebej dobrodošla. Nakupili smo nekaj orodja in pomagali pri urejanju okolice. Poprijeli smo za grablje in lopate ter z zelenic in peščenih poti pograbili listje ter odstranili plevel. Skupaj smo tako prispevali 36 ur prostovoljnega dela. S svojim delom smo razbremenili skromno število oskrbnikov, ki se bodo namesto zoprnim opravilom lahko bolj posvetili svojemu primarnemu delu – skrbi za živali.

Po končani akciji so nam zaposleni v ZOO Ljubljana pripravili prav posebno presenečenje. Dovolili so nam nahraniti žirafe. Ko smo vstopili v notranjost ograde, nas je sicer najprej precej nasilno pozdravil njihov puhast varnostnik noj. Njegovo našopirjenost so kmalu zamenjale umirjene žirafe, ki smo jim postregli s priboljški. Po hranjenju so nas žirafe, natančneje štirje samci, nasmejale s svojevrstno predstavo. Samci so si med seboj precej nazorno in brez sramu izkazovali ljubezen. Iz živalskega vrta smo se tako odpravili polni ljubezni, zadovoljstva in zdravih rdečih lic. No, nekateri smo s seboj odnesli tudi žulje.

Ne zamudite naslednje objave.
Prijavite se na Red Orbit newsletter in bodite obveščeni o novem blog zapisu.
Še vedno tukaj?
Vprašanje? Zapišite ga v komentar spodaj, pa ga skupaj predebatiramo.

Dodaj odgovor