SEO Optimizacija spletnih strani

Se vam zdi, da vašo spletno stran obišče premalo potencialnih strank?

Morate plačevati oglase, da dobite nove uporabnike na stran?

Imate veliko obiskovalcev, vendar malo nakupov?

Je vsa vaša konkurenca pred vami na Googlu?

Se šele odločate za izdelavo spletne trgovine ali spletne strani in bi radi pravilno začeli?

Optimizacija spletnih strani je eden od ključnih elementov uspešne strategije digitalnega marketinga in ponuja rešitev za vse te težave.

Gre za kanal, ki nam je v veliko pomoč pri gradnji preference in pospeševanju nakupa. Z malo ustvarjalnosti lahko optimizacijo spletnih strani vključimo v prav vsak korak procesa odločanja potrošnikov – od gradnje zavedanja o blagovni znamki do nakupa in ne nazadnje vzpostavitve lojalnosti.

Kaj bomo z dobro zastavljeno SEO optimizacijo pridobili?

Povečanje relevantnega obiska

Povečanje relevantnega obiska

Z optimizacijo spletne strani poskrbimo, da uporabnikom ponudite to, kar iščejo, v trenutku, ko to iščejo. Čeprav se to sliši kot nekaj samoumevnega, je odgovor na vprašanje, ali bodo uporabniki res našli vašo stran, ko iščejo vaše produkte, precej bolj zapleten. Morda pa se pojavljate med rezultati za povsem nepomembna iskanja. Ali veste, za katere ključne besede se pojavljate in ali so to prave ključne besede za vaš posel? Visok delež organskih obiskov ne pomeni nujno tudi, da na stran dobivate relevantne uporabnike.

Dolgoročni rezultati in prihranek

Pridobitev najvišjih položajev na Googlu ni enostavna naloga, vendar ko ste enkrat tam, jih lahko vzdržujete z zelo malo napora in nepričakovanih dodatnih stroškov, kot je to pri oglaševanju. Za razliko od oglaševanja, SEO ne prinaša instant rezultatov, poskrbi pa, da so ti rezultati še dolgo vidni. Samo z aktivno SEO strategijo lahko zagotovite, da je promet, ki ga dobite na svojo spletno stran, relevanten za doseganje vaših poslovnih ciljev. In dolgoročno prihranite denar, ki ga sicer vlagate v oglaševanje.

Dolgoročni rezultati in prihranek
Povečanje prodaje

Povečanje prodaje

Organsko pridobljeni uporabniki so tisti, ki vas sami najdejo, ko potrebujejo vaše storitve ali izdelke. S SEO optimizacijo poskrbimo, da ste med prvimi organskimi rezultati vi in ne vaša konkurenca. Pomemben podatek pa je, da so ti uporabniki tudi najbolj zapravljivi. Organski obiskovalci imajo namreč najvišjo vrednost naročila in v povprečju predstavljajo skoraj 48 % deleža prihodkov spletnih trgovin.

Gradnja zaupanja v znamko

S skrbno pripravljeno SEO vsebinsko strategijo bomo poskrbeli, da bodo vaše stranke pri vas dobile vse informacije, ki jih potrebujejo od začetnega poizvedovanja, do nakupa in tudi po nakupu. Na tak način se poleg spletne strani in trgovine gradi tudi avtoriteta vaše znamke in zaupanje uporabnikov, kar poskrbi za resnično dolgoročne učinke in gradnjo odnosa z vašimi kupci.

Gradnja zaupanja v znamko

SEO ni namenjen zgolj doseganju prvih mest med rezultati na Googlu, ampak tudi izboljšanju uporabniške izkušnje in prepoznavnosti znamke kot celote.

Če vas potrošniki med zadetki na spletnih iskalnikih ne najdejo, vaša spletna prisotnost ne dosega svojega namena. Ne pozabimo, da pri optimizaciji spletnih strani ne gre samo za uvrščanje vaše spletne strani na prvo stran spletnih iskalnikov. Pomembnejše je, da z optimizacijo spletne strani uporabniku zagotovimo pravo vsebino v trenutku, ko jo le-ta potrebuje. To je namreč edini način, ki omogoča gradnjo relevantnega obiska in s tem dosego poslovnih ciljev.

Zakaj izbrati Red Orbit za optimizacijo svoje spletne strani?

Večina digitalnih agencij se osredotoča na izvedbo, medtem ko se mi v prvi vrsti osredotočamo na strategijo. Smo več kot samo podaljšek vašega marketinškega tima – smo vaši svetovalci in partnerji. Ne prizadevamo si samo za uresničitev vaših kratkoročnih ciljev, temveč vam pomagamo pri celostni poslovni rasti.

Najboljši strokovnjaki

Najboljši strokovnjaki

Naši strokovnjaki so specializirani za posamezna področja, ki jih pokrivajo, in se lahko temu resnično posvetijo.

Najboljša SEO orodja

Najboljša SEO orodja

Pri analizi spletnih strani so poleg strokovnjakov pomembna tudi prava orodja, ki lahko stanejo tudi več 10.000 € mesečno. Mi uporabljamo samo najboljša, kot so SEMRush, Ahrefs in Screaming Frog.

Dolgoletne izkušnje

Dolgoletne izkušnje

Red Orbit je ena prvih marketinških agencij v Sloveniji, ki se je ukvarjala z optimizacijo spletnih strani. Dolgoletne izkušnje spremljanja trendov in optimiziran način dela pa zagotavljajo uspeh.

Mesečna poročila

Mesečna poročila

Svojim naročnikom poleg klasičnih rednih mesečnih poročil nudimo tudi celostno analizo spletne strani in trgovine ter inovativna priporočila, ki jih vnaprej pripravijo na vse Googlove posodobitve.

Celostna analiza podjetja

Celostna analiza podjetja

Poleg optimizacije spletne strani pa vam v Red Orbitu nudimo tudi možnost celostnega digitalnega svetovanja, ki poveže vse vaše aktivnosti v smiselno celoto in tako zagotovi najboljše rezultate.

Izobraževanja

Izobraževanja

V Red Orbitu skrbimo za stalno izobraževanje svojih zaposlenih, saj se zavedamo, da se SEO ves čas razvija in spreminja. Nudimo pa tudi redna izobraževanja in usposabljanja za svoje naročnike in njihove ekipe.

Algoritmi spletnih iskalnikov so nenehno spreminjajoča se tehnologija, ki od vas zahteva prilagodljivost in sledenje najnovejšim zahtevam in trendom optimizacije spletnih strani. Razvili smo prilagojene procese optimizacije za eCommerce SEO, mobilni SEO, local SEO in internacionalni SEO.

Naša SEO storitev zajema:

  • analizo obstoječih aktivnosti in analizo konkurence,
  • svetovanje pri postavitvi ali prenovi spletne strani,
  • raziskavo ključnih dejavnikov za uspeh in
  • načrtovanje aktivnosti skozi celoten odločitveni proces uporabnika.

Uspeh zagotavljamo z:

  • napredno tehnično optimizacijo,
  • s strateško izbranimi relevantnimi ključnimi besedami z visokim številom iskanj in dolgorepimi ključnimi besedami,
  • gradnjo močnih in relevantnih povratnih povezav,
  • skrbnim načrtovanjem in pripravo kakovostnih vsebin ter
  • optimizacijo uporabniške izkušnje.
Želite tudi vi optimizirati vašo spletno stran?
Pridružite se najuspešnejšim spletnim podjetjem.

Pogosta vprašanja o spletni optimizaciji strani

Kako SEO deluje?

Iskalniki razvrščajo spletne strani na podlagi različnih dejavnikov. Google jih uporablja več kot 200!

Z optimizacijo spletnih strani iskalnikom omogočamo lažji dostop do vaše spletne strani (tehnična optimizacija), izboljšujemo vsebine, da bolje izpolnjujejo zahteve in pričakovanja potrošnikov (vsebinska optimizacija), ter sledimo spreminjanju digitalnega okolja z nenehno nadgradnjo in prilagajanjem strategije (mesečna optimizacija), ki smo jo zastavili na začetku. Hkrati pa skrbimo tudi za redno pridobivanje kakovostnih povezave z drugih spletnih strani (off-site optimizacija). Le tako lahko vašo spletno stran približamo potrošnikom v trenutku, ko aktivno iščejo vsebino, povezano z njo.

Kakšne so posebnosti mednarodne spletne optimizacije?

Spletni iskalniki predstavljajo vstopno točko na slovenski in svetovni splet.

Vendar se lahko mednarodno tržišče močno razlikuje od slovenskega. Za uspešno optimizacijo v tujih jezikih je potrebna skrbna analiza ključnih besed za posamezno tržišče, natančen pregled konkurence, ki je praviloma večja kot pri nas, ustrezna lokalizacija vsebine in tehnična optimizacija, ki mora odražati pravilno izbiro jezika. S pravilno predpripravo, kakovostno vsebino in dobro delujočo stranjo je tudi vstop na mednarodno tržišče s spletno stranjo ali spletno trgovino lahko zelo hiter in predvsem dolgoročno uspešen projekt.

Zakaj bi najel marketinško agencijo namesto interne ekipe?

Strokovnjaki v marketinški agenciji uporabljajo najboljša orodja ter imajo specializirano in najnovejše znanje.

Gre pa pri nas vedno za sodelovanje. Vi ste najboljši strokovnjaki za svoje področje, mi pa poskrbimo, da je vaša strokovnost resnično vidna, da je vaša interna ekipa razbremenjena, da skrbi zgolj za detajle in da ste ves čas na tekočem z najnovejšimi trendi. Google namreč praktično na dnevni ravni spreminja svoj algoritem za rangiranje, letno pa se zgodita vsaj dve večji spremembi, ki lahko močno zamajeta položaje. V Red Orbitu temu skrbno sledimo in svoje naročnike na to že vnaprej pripravimo.

Koliko časa bo minilo, preden bodo vidni prvi rezultati spletne optimizacije?

SEO je tek na dolge proge, vendar so rezultati dolgoročni.

Rešitve in rezultati se s spletno optimizacijo žal ne morejo doseči čez noč. Je pa to močno odvisno od posamezne spletne strani, trga in industrije. V nekaterih primerih so popravki zelo preprosti in rezultati vidni že zelo hitro, medtem ko je pri drugih, sploh novejših straneh, treba biti malo bolj potrpežljiv, saj so lahko prvi rezultati vidni šele po nekaj mesecih, kar sicer lahko ocenimo že ob začetnem pregledu strani. Velika prednost optimizacije pa je, da se ti rezultati potem razmeroma enostavno tudi dolgoročno ohranjajo.

Ali je dober SEO dovolj za uspeh blagovne znamke?

SEO je zgolj del celostne digitalne strategije uspešnega podjetja.

Zavedati se moramo, da je konkurenca na spletu zelo močna, za uspešen nastop in napad pa je potreben celosten strateški pristop, ki poskrbi, da so vsi elementi digitalnega marketinga med sabo usklajeni in delujejo sinhrono.

Glavni elementi, na katere morate paziti za uspešno digitalno strategijo so:

Vse to pa mora delovati sinhrono s celotno strategijo posameznega podjetja.

Nadgradite svoje znanje o digitalnem marketingu.
Prijavite se na Red Orbit newsletter.