Hvala za izjemnih 10 let!

Objavljeno v sreda, 1. marca 2017 v kategoriji Red Orbit. Članek za 3 min branja • Piše:

Andraž Štalec

 

Danes Red Orbit praznuje 10 let. Kar se je pred več kot 15 leti začelo kot preganjanje dolgčasa dveh študentov in pred 10 leti postalo garažno podjetje (v resnici je bila najina prva »pisarna« v kleti), je danes Red Orbit. 18 superherojev, ki živi in diha digital na 300 kvadratih »podstrešja« s čudovitim pogledom na Šmarno goro. 18 odvisnikov od kave, namiznega nogometa, okusne hrane in dobrih rezultatov.

Prvih 10 let je bilo polnih vzponov in padcev, napak in naučenih lekcij, porazov in zmag (od Najpodjetniške ideje in Startupa Slovenije do Digiday Retail Award, Golden Punchcard Award in finalista za Google Premier Partner Awards). Od začetnih trenutkov, ko ni bilo denarja za nič drugega kot za dva računalnika in ko nama ni bilo jasno, kako sploh pridobiti kakšnega naročnika, pa vse do izjemne rasti zadnjih let in mednarodnih uspehov. Vsekakor mi ni žal. Določene stvari bi lahko naredili drugače, šli po drugi poti, vendar se verjetno ne bi naučili tega, kar smo se. Morali smo odrasti in občutiti napake na svoji koži, da smo postali to, kar smo. In napake bomo delali še naprej, ker drugače ne bomo rastli.

 

Zmaga vseh nas

Vsega tega ne bi bilo brez vrste izjemnih ljudi, ki so nam/nama/mi pomagali na tej poti. V prvi vrsti Boštjana, ki me že ves ta čas trpi in je tihi motor Red Orbita, ki nas počasi in vztrajno poriva naprej. V tem času je osivel in nisem prepričan, če je za to kriva njegova žena ali jaz. Strah me je, da sem v resnici jaz. 😕  V drugi vrsti obe boljši polovici. Erika, ki naju je z Boštjanom brcnila v rit, da sva Red Orbit sploh ustvarila, in Katja, ki mi neomajno stoji ob strani ob vseh težkih trenutkih.

Potem ste tu Red Orbitovci. Brez vas Red Orbit ne bi bil takšen, kot je. Vsak mu daje svoj pečat, skupaj pa smo ustvarili nekaj, kar je več kot služba. V vašem imenu sicer ne morem govoriti, ampak zame Red Orbit ni služba, niti podjetje. Je način življenja. Je okolje, ki nam omogoča, da delamo stvari, ki jih sami ne bi zmogli. I love y’all.  

Nenazadnje ste tukaj naši naročniki in vsi, ki nas spremljate ter podpirate prek družbenih omrežij, na dogodkih in še kje. Vaša podpora, razumevanje in spodbuda, da zmoremo še več, nam je dajala energijo ter hkrati postavljala izzive in nove cilje, ki jih želimo vedno znova doseči. Hvala, ker verjamete v nas.

 

Edina stalnica so spremembe

Desetletje je dolga doba in le malo stvari se v takem obdobju ne spremeni. Pri nas ni bilo nič drugače. V teh desetih letih se je marsikaj spremenilo in zgodilo:

 • obseg poslovanja se je povečal za 33-krat,
 • v povprečju smo rastli za 37 % letno,
 • iz ekipe 2 študentov smo se razvili v ekipo 18 strokovnjakov,
 • postali smo ena največjih Google Premier Partner agencij v Srednji Evropi,
 • prisotni smo v več kot 100 državah po celem svetu,
 • organizirali in sodelovali smo na več kot 150 dogodkih in izobrazili več kot 4.000 ljudi,
 • napisali smo 275 zapisov na blogu,
 • rodilo se nam je 10 otrok: Filip, Vita, Mina, Mala, Ela, Aljaž, Mark, Ula, Neža in Maša.

 

Čisti dobiček v vrednosti 615.000 €?!

Če bi me vprašali, ali sem zadovoljen s tem, kar smo dosegli, bi izdavil neprepričljivi: »Ja.« Da, zadovoljen sem s tem, kar smo naredili, a želim si še precej več. Ko sva z Boštjanom pred 10 leti napisala svoj prvi poslovni načrt in si zastavila cilje, so bili ti precej bolj ambiciozni: »V 5. letu pričakujemo 3,2 milijona € prihodkov iz poslovanja in čisti dobiček v vrednosti 615.000 €. Manjši dobiček v zadnjem letu je predvsem posledica širitve v tujino.« OMG, we were so wrong. 🙂 Jezen sem nase, ker nisem imel dovolj jajc, da bi naredili še več. Ampak »past is the past«, pomembno je tisto, kar prihaja. And we ain’t gonna stand still.

 

Naši cilji za leto 2017

Poleg tega, da bomo še boljši in da bomo povečali prihodke, smo si zadali še nekaj bolj zanimivih ciljev:

 • Vsi Red Orbitovci, ne glede na to, kdaj so se nam pridružili, dobijo 30 dni dopusta. To pomeni 1 teden dopusta vsaka dva meseca.
 • Do konca leta bomo vsi delali na prenosnikih in postali 100 % mobilni.
 • inOrbit 17 bo še večji in boljši. Smo na dobri poti. 🙂
 • Začeli bomo pisati angleški blog. Done – www.red-orbit.com/blog.
 • Razvili bomo internega bota, ki nam bo pomagal pri delu in nas zabaval. Tudi »Done«. Ime mu je RObot in v svoji prvi verziji nas že zabava. 🙂

 

 

Hvala vsem za izjemnih 10 let.

Ne zamudite naslednje objave.
Prijavite se na Red Orbit newsletter in bodite obveščeni o novem blog zapisu.
Še vedno tukaj?
Vprašanje? Zapišite ga v komentar spodaj, pa ga skupaj predebatiramo.

2 odziva na “Hvala za izjemnih 10 let!”

 1. IZJEMNI STE, ZGODBA JE FENOMENALNA, PRITEGNE BRALCA IN SE Z NJIM IDENTIFICIRA. DOBRA REKLAMA ZA VAŠ BREND. ŽELIM VAM ŠE VELIKO USPEHA IN ŠIRITVE DEJAVNOSTI, ŠE V NASLEDNJIH LETIH.

  LEP POZDRAV, KSENIJA IN TORING TEAM

Dodaj odgovor