Michael Jackson še vedno podira rekorde

Objavljeno v petek, 10. julija 2009 v kategoriji Digitalni marketing. Članek za 1 min branja • Piše:

Red Orbit

Spominska slovesnost ob smrti Michaela Jacksona se bo v zgodovino zapisala kot eden najbolj gledanih spletnih dogodkov. Po pričakovanjih je bil svetovni splet, s spletnimi skupnostmi kot so Myspace, Ustream, Facebook in Huho, dobro pripravljen na invazijo uporabnikov.

Spletne skupnosti so, v sodelovanju z različnimi medijskimi hišami (Facebook s CNN-om), poleg predvajanja slovesnosti v živo, s svojimi orodji omogočale sočasno interakcijo uporabnikov, ki so lahko svoje občutke delili s svetom.

Samo na Facebooku je v času slovesnosti svoj status spremenilo 800.000 uporabnikov. Spletna stran medijskega giganta CNN je zaznala 72 milijonov ogledov, 10,8 milijona uporabnikov in 8,9 milijona ogledov video posnetkov. Tudi spletna skupnost Ustream, ki je prenašala posnetke v živo in omogoča istočasno interakcijo preko e-klepeta, je v času predvajanja slovesnosti zaznala 1,6 milijona ogledov in 1200 poslanih sporočil uporabnikov na minuto.

Ne zamudite naslednje objave.
Prijavite se na Red Orbit newsletter in bodite obveščeni o novem blog zapisu.
Še vedno tukaj?
Vprašanje? Zapišite ga v komentar spodaj, pa ga skupaj predebatiramo.

En odgovor na “Michael Jackson še vedno podira rekorde”

  1. Kot zanimivost: nenormalno se je povečalo tudi število downloadov pesmi katerih avtor je Michael Jackson. Med top 100 downloadanimi komadi na iTunes je recimo njegovih več kot 10. 

Dodaj odgovor