Recesija je priložnost za rast

Objavljeno v ponedeljek, 6. julija 2009 v kategoriji Engagement marketing. Članek za 2 min branja • Piše:

Andraž Štalec

Recesija je priložnost za rast

Podjetja, ki bodo znala v času recesije prisluhniti porabnikom in pri njih poiskati odgovore, kaj je za njih res pomembno, bodo iz recesije prišla kot zmagovalci in z veliko konkurenčno prednostjo pred tekmeci. Bistveno vlogo pri tem bo odigrala tudi pravilna izbira komunikacijskih kanalov in vključevanje potrošnikov v aktivnosti podjetja.

Množični mediji še vedno igrajo pomembno vlogo, vendar je opaziti tudi vse močnejši pomen digitalnih medijev. V času gospodarske krize podjetja iščejo najučinkovitejše kanale komuniciranja. Pomembno vlogo igra tudi merljivost rezultatov in hitra prilagodljivost spremembam na trgu. Vse več podjetij se obrača proti spletnemu marketingu, kar je razvidno tudi iz vse večjega števila investicij v ta medij.

Bistvo ne leži v tem, kateri komunikacijski kanal izbrati, vendar v tem, da podjetje razmisli predvsem s pomočjo katerih komunikacijskih kanalov lahko v svoje procese najbolje vključi potrošnika. Nov, prijaznejši in »ekološki«, pristop do potrošnika bo dal podjetju največjo dodano vrednost. Iz takega pristopa bodo izšli novi, bolj partnerski, odnosi s potrošniki.

Nemirni časi, kakršnim smo bili priča v preteklih mesecih, dolgoročno vsem prinašajo koristi. Po nevihti se nebo vedno zjasni in ozračje je bolj sveže in čisto. Zavlada tišina. Megle se kmalu ne bo dalo več prodajati in na trgu bodo ostala le še podjetja, ki potrošnikom resnično ponujajo dodano vrednost.

Čeprav vsi pravijo, da je v času recesije oglaševanje pomembnejše kot kdajkoli prej, se s tem ne strinjam popolnoma. Mislim, da je v času recesije najpomembnejši odkrit odnos do kupca ter dobro poznavanje in hitro prilagajanje potrošnikom. Vse to znanje je potrebno vključiti v celotni odnos s potrošnikom, zgolj oglaševanje ne zadostuje. Potrebno je testiranje novih pristopov in novih komunikacijskih kanalov. Tega se največji akterji dobro zavedajo. Kdor se ne bo prilagodil bo izumrl.

Ne zamudite naslednje objave.
Prijavite se na Red Orbit newsletter in bodite obveščeni o novem blog zapisu.
Še vedno tukaj?
Vprašanje? Zapišite ga v komentar spodaj, pa ga skupaj predebatiramo.

En odgovor na “Recesija je priložnost za rast”

  1. Oglaševanje je izjemno pomembno recesija gor ali dol … odkrit odnos do kupca in poznavanje njegovih potreb pa je ravno tako ne glede na recesijo pomemben faktor uspeha za katerokoli podjetje. Če seveda sledi dolgoročnim ciljem. 

Dodaj odgovor