Optimizacija za lokalna iskanja

Več kot 46 % današnjih iskanj na Googlu ima lokalno namero. Iskanja z lokalno namero pa so tudi iskanja z nakupno namero. Optimizacija za lokalna iskanja (ang. local SEO) je edini način, da si zagotovite vidnost na iskalniku in pripeljete kupce v svoje poslovalnice, ne da bi ti kadarkoli obiskali vašo spletno stran.

Uporabniki, ki v iskalnik vpišejo lokalne poizvedbe, iščejo specifične informacije o vašem podjetju, ker želijo stopiti v stik z vami ali obiskati vašo poslovalnico. Več kot 88 % teh iskalcev bo v 24 urah od iskanja opravilo interakcijo z vašim podjetjem. A živimo tudi v času, ko več kot polovica iskalcev na Googlu ne bo kliknila na noben iskalni rezultat, temveč bo vse potrebne informacije dobila že na iskalniku – bodisi v obliki lokalnih rezultatov, obogatenih rezultatov ali predstavljenih delčkov (ang. Featured Snippets).

Nadgradite svoje znanje o digitalnem marketingu.
Prijavite se na Red Orbit newsletter.

Prehitite konkurenco

Bodite prvi med lokalnimi rezultati

Optimizacija podjetja za lokalna iskanja bo postala vaša konkurenčna prednost pri tistih uporabnikih, ki so že na dnu marketinškega lijaka. Če imate fizično lokacijo (ali več njih) oziroma opravljate storitve na omejenem lokalnem območju, potem morate začeti z optimizacijo za lokalne rezultate.

V dobi iskanj brez klikov (ang. zero-click searches) je pridobivanje prometa na stran nadvse zapletena naloga. In ker skoraj četrtino klikov dobi prvi rezultat na iskalniku, ni pomembno le, da ste prisotni, ampak morate poskrbeti, da boste prvi.

Kako poteka

Združuje več različnih aktivnosti

Optimizacija za lokalna iskanja združuje tako tehnično in on-site vsebinsko optimizacijo spletne strani, optimizacijo in izkoriščanje vseh potencialov vašega Google My Business profila, urejanje lokalnih navedb in NAP signalov, kot tudi grajenje relevantnih lokalnih povratnih povezav (ang. local backlinks).

Lokalne SEO strategije so lahko popolnoma različne, odvisno od niše, države in mesta. Naša agilnost, znanje in izkušnje z optimizacijo za lokalna iskanja vam lahko pomagajo pri razvoju zmagovalne lokalne SEO strategije za vaše ciljno občinstvo znotraj katerega koli mesta ali območja.

Želite biti pred konkurenco v lokalnih iskanjih?
Zaupajte znanju in izkušnjam