Skupaj širimo digitalna obzorja: pogled nazaj in v jesen z Red Orbit Education 

Objavljeno v četrtek, 7. septembra 2023 v kategoriji Digitalni marketing. Članek za 3 min branja • Piše:

Nerlisa Osmičević

Digitalni marketing se nenehno hitro razvija, in za marketingaše, tržnike ter vse, ki želijo del pogače pridobiti z digitalnim svetom, je bistveno, da so na tekočem z najnovejšimi orodji in strategijami. V prvi polovici leta smo v ta namen na Red Orbit organizirali izjemno uspešni delavnici v živo in inOrbit konferenco (že sedmo!). Izkoristimo trenutek za obujanje spominov in pogled naprej. 

Google analitika 4: nova doba analitike

Delavnice v živo smo začeli s februarskim obsežnim pregledom Google Analytics 4. GA4, ki je zasnovana za natančnejše podatke in izboljšano sledenje, je prelomnica v svetu digitalne analitike, četudi taka, ki nas je zagotovo porinila iz cone udobja. Čarovnika analitike, Robert Petković in Boštjan Hozjan, sta se poglobila v nianse GA4, pri čemer smo obravnavali teme, kot so:

CDJ (Customer Decision Journey)
STDC framework
GA4 splošna terminologija
Data Privacy
pregled GA4 reportov in primerjava z GA3
Google Data Studio primeri
Nov GA4 interface in postavili GA4 Property.

Udeleženci so z delavnice odšli z razumevanjem, kako izkoristiti moč GA4 za sprejemanje odločitev, ki temelji na podatkih, in s tem izboljšati in doseči svoje marketinške in tržne strategije. Odziv je bil izjemen, zato smo delavnico ponovili v istem formatu tudi maja, ko smo se lotili tudi ChatGPT-ja. V oktobru pa se GA4 lotevamo na povsem praktičen način na interaktivni delavnici uporabe orodja.

ChatGPT: revolucija v vsebinskem in digitalnem marketingu?

Majska delavnica je bila namenjena raziskovanju ChatGPT, najsodobnejšega jezikovnega modela, ki spreminja način komuniciranja podjetij s svojimi strankami. Delavnico sta vodila izjemna Andreja Fegeš in Lee Manning. Obravnavali smo teme kot so:

  • slabosti ChatGPT: primeri slabe prakse, polemike
  • prompt engineering: kako ustvariti dobre prompte (vprašanja) in triki
  • uporaba v digitalnem marketingu po različnih področjih 
  • Izboljšanje vsebine in SEO-a za znamčenje (branding): kako s pomočjo ChatGPT-ja ustvariti tekst, ki odraža vašo znamko,sporočilo in značaj

Izredno pozitiven odziv nas je spodbudil, da ChatGPT delavnico nadgradimo in personaliziramo. Oktobra se tako srečamo ponovno, tokrat na manjši in bolj praktični delavnici, kjer boste z Andrejo delali znotraj ChatGPT-ja.

Marec je bil čas za inOrbit

V marcu smo organizirali že sedmo edicijo inOrbit konference in bilo je neverjetno. Portorož nas je sprejel z odprtimi rokami in inOrbit skupnost je uživala v predavanjih preko 30 mednarodno priznanih govorcev (mimogrede, najbolje ocenjeni in najbolj priljubljeni so bili Richard Shotton, Itay Talgam in Gill Andrews), štirih praktičnih delavnicah in res epski zabavi, ki je trajala pozno v noč. Več o highlightih konference si lahko preberete na inOrbit spletni strani, spodaj pa nekaj besed ene od udeleženk in govork, Anje Rus iz Pro Plus podjetja, ki vas gotovo prepričajo v obisk naslednje leto.

Maj pa za partnerstvo inOrbitX z Unlock Rab

Konec maja smo prvič zagnali inOrbitX format: partnersko sodelovanje pri soorganizaciji dogodka, v tem primeru Rab Web konference, ki se je letos preimenovala v Unlock Rab. inOrbit je prispeval digital marketing oder z našimi najbolj bleščečimi govorskimi imeni, Unlock Rab ekipa je poskrbela za developer (full stack) oder. Čudovita lokacija in super vsebina, vredno vožnje na otok!

Kaj sledi? Jesenske in zimske delavnice

Jeseni nadaljujemo s polno paro naprej. Prvi dve napovedani delavnici sta sledeči:

3.10. Praktična uporaba orodja GA4
10. 10. Praktična delavnica ChatGPT – prompt engineering za vsakdanjo uporabo v digitalnem marketingu

S tema dvema delavnicama raziskujemo malce drugačen format delavnic, v precej manjšem formatu, saj je število mest močno omejeno (20 oz. 25 oseb), zato da omogočimo delo z računalnikom in specialistom hkrati. Velikokrat slišimo, da si želite bolj interaktivnih delavnic, in vaša želja je naš ukaz. Do decembra se bo razvrstilo še nekaj delavnic, tako da le sledite spletni strani Red orbita za več informacij in se prijavite se na naše novice, kjer prvi izveste za razpisane dogodke. 

Rezervirajte datum: inOrbit konferenca 9. in 10. Aprila!

Nazadnje naj vas povabimo na najbolj vroč dogodek leta 2024 (že zdaj vemo da bo tako!), inOrbit 2024! Začnemo v ponedeljek, 8. aprila,  z ogrevalnim afterwork druženjem v Bernardinu na sončni terasi. Pridružite se nam že zvečer, da 9. aprila zjutraj začnemo sveži z zajtrka ali celo z jutranjim skokom v morje. 

Podrobnosti bodo kmalu objavljene, kot vedno pa lahko pričakujete še en dogodek poln uporabnega znanja, mreženja in spoznanj. 

Ostati v koraku z nenehno spreminjajočo se pokrajino digitalnega marketinga zahteva nenehno učenje in rast. Naše delavnice in konference so zasnovane tako, da vam nudijo orodja in znanje, ki jih potrebujete za uspeh. Upamo, da se nam boste pridružili na prihajajočih dogodkih in da bomo skupaj raziskovali svet digitalnega marketinga.

 

iZBERITE DOGODEK ZASE

 

Ne zamudite naslednje objave.
Prijavite se na Red Orbit newsletter in bodite obveščeni o novem blog zapisu.
Še vedno tukaj?
Vprašanje? Zapišite ga v komentar spodaj, pa ga skupaj predebatiramo.

Dodaj odgovor